Valkuilen in haarverzorging

Op je haar ben je natuurlijk zuinig en je probeert het zo goed mogelijk te verzorgen. Wist je dat sommige van de dingen die je doet om je haar er beter uit te laten zien en aan te laten voelen eigenlijk averechts kunnen werken? Het is tijd om die haarverzorgingsfouten aan te pakken en je lokken de liefde te geven die ze verdienen. Laten we eens kijken naar de belangrijkste haarverzorgingsmissers die je moet vermijden.

Te vaak wassen

We houden allemaal van een lekker fris ruikend kapsel, maar te vaak je haar wassen kan eigenlijk meer kwaad dan goed doen. Het kan je natuurlijke oliën strippen, waardoor je haar droog en broos wordt. Probeer je haar te wassen om de dag of zelfs om de paar dagen. Hierdoor blijven je natuurlijke oliën in balans.

Te heet föhnen

Die föhn is misschien wel je beste vriend als het gaat om het stylen van je haar, maar hij kan ook je ergste vijand worden als je hem te heet zet. Te heet föhnen kan je haar beschadigen en leiden tot gespleten haarpunten en breuk. Gebruik in plaats daarvan een lagere warmte-instelling en houd de föhn op een veilige afstand van je haar om schade te voorkomen.

Overmatig gebruik van stylingtools

We begrijpen het: die krultang en stijltang zijn verleidelijk, maar overdrijf het niet. Het overmatig gebruik van stylingtools kan je haar beschadigen en verzwakken, waardoor het vatbaarder wordt voor breuk en gespleten punten. Probeer je haar af en toe een pauze te gunnen van de hitte en ga voor natuurlijke stijlen om je lokken te beschermen.

Verkeerde borsteltechniek

Je denkt misschien dat alle borstels hetzelfde zijn, maar dat is niet het geval. Het gebruik van de verkeerde borstel kan je haar beschadigen en klitten veroorzaken. Kies een borstel die geschikt is voor jouw haartype en gebruik zachte, langzame bewegingen om klitten voorzichtig te verwijderen. Begin onderaan en werk langzaam naar boven om je haar te ontwarren zonder het te beschadigen. 

Te ruw handdoekdrogen

We weten allemaal hoe verleidelijk het is om je haar na het douchen ruw droog te wrijven met een handdoek, maar dat kan je haar beschadigen en breken. In plaats daarvan dep je haar voorzichtig droog met een handdoek of gebruik een oud T-shirt om overtollig water op te nemen. Op deze manier kun je je haar drogen zonder het te beschadigen.

Dode haarpunten niet afknippen

We weten dat het misschien pijnlijk is om afscheid te nemen van die centimeters haar, maar regelmatige je dode haarpunten afknippen is essentieel voor gezond haar. Het helpt gespleten punten te voorkomen en laat je lokken er fris en gezond uitzien. Maak dus die afspraak bij de kapper en geef je haar de liefde en aandacht die het verdient.

Overmatig gebruik van chemische producten

Hoewel het verleidelijk kan zijn om je haar constant te bleken of chemisch te behandelen om de nieuwste trends te volgen, kan dit leiden tot ernstige schade aan je haar. Overmatig gebruik van chemische behandelingen kan je haar verzwakken, uitdrogen en beschadigen. Hierdoor kan het er dof en levenloos uitziet. Probeer indien mogelijk natuurlijke alternatieven te gebruiken of geef je haar af en toe een pauze van deze intensieve behandelingen om het te laten herstellen en weer gezond te laten groeien. Bekijk de beste producten voor je haar eenvoudig online op Salontopper.